Museum Soest gaat per 13 juni weer open.

11-06-2020

Door de verruiming van de maatregelen, mogen de musea weer open. Dat betekent dat ook Museum Soest haar bezoekers weer mag gaan ontvangen.

Alle nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen volgens de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vanaf zaterdag 13 juni 2020 is het museum weer conform de oude openingstijden open. Het museum kon weer open als aan een aantal regels werd voldaan. Het museum heeft er naar gestreefd om nog net zo gastvrij te zijn als voor de corona uitbraak. Echter zijn er wel een aantal beperkingen waar het museum zich aan dient te houden.

Er zijn coronaprotocollen opgesteld, om zowel vrijwilligers als de bezoekers een veilige omgeving te bieden. Dat betekent een aantal regels en een aantal onmogelijkheden. Museum Soest kan hierdoor iets minder gastvrij overkomen dan u gewend bent. De vrijwilligers zullen u verwelkomen en uitleg geven over het bezoek aan het museum.

Voorwaarden
Heeft u verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging, koorts en/of benauwdheid? Dan vragen wij u uw bezoek even uit te stellen totdat u klachtenvrij bent. Heeft een eventueel inwonend gezinslid deze gezondheidsklachten dan vragen wij u ook om uw bezoek even wat uit te stellen.

Er is een eenrichtingsroute door het museum waarbij steeds de norm van 1,5 meter en een aantal bezoekers per ruimte in acht moet worden genomen. Er is geen mogelijkheid gebruik te maken van de toiletten. De lift is na toestemming van de dienstdoende vrijwilliger wel te gebruiken.

Rondleidingen en bezoeken van groepen behoren nog niet tot de mogelijkheden. Gezien de aard van het gebouw mogen er 30 bezoekers tegelijk in het museum aanwezig zijn. In kleinere ruimten worden twee bezoekers toegelaten en in de grotere ruimten worden vier bezoekers toegelaten. Per verdieping houdt het museum 10 bezoekers aan.

Vooraf reserveren
Voor een bezoek moet u vooraf reserveren. Dat is nodig omdat de gegevens van de bezoekers moeten worden genoteerd. Om te reserveren kunt u buiten de openingstijden contact opnemen met Joke Bosland tel: 06-36001915 (heeft onze voorkeur) of een mailtje sturen naar info@museumsoest.nl o.v.v. uw naam, adres en telefoonnummer. U kunt ook het contactformulier wat te vinden is op de website van het museum hiervoor gebruiken. U ontvangt een bevestiging van uw reservering.  Reserveren tijdens de openingstijden is ook mogelijk bel dan even naar 035-6023878. U hoort dan van de dienstdoende vrijwilliger of er nog plek is, vol = vol.

Contante betaling is niet mogelijk. Er is geen pinautomaat aanwezig maar hier hebben we een oplossing voor.

Zie voor het protocol en het reserveren de website van museum Soest www.museumsoest.nl


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
RETO
Gemeente Soest