DOK orgelconcert zondag 16 mei 15.30 uur Oude Kerk Soest

30-04-2021

Op zondag 16 mei wordt in de Oude Kerk Soest een eerste orgelconcert gegeven, in een reeks DOK concerten die later dit jaar zullen volgen. Laurens de Man bespeelt die middag het historische orgel en laat werken horen van o.a. Johann Sebastian Bach, Carl Philipp, Emanuel Bach, Niels Gade,
Felix Mendelssohn Bartholdy en hij sluit af met Ung arescha” een werk van eigen hand.
Laurens de Man (1993) is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Hij studeerde piano en orgel (twee masters) en bijvak klavecimbel aan het Conservatorium van Amsterdam (predicaat resp. "uitmuntend" en "cum laude") bij resp. David Kuyken, Jacques van Oortmerssen en Johan Hofmann.
Vanaf oktober 2017 zette hij zijn studie voort aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Konzertexamen Orgel), welke studie hij in juni 2019 succesvol afrondde.
Onder voorbehoud van de geldende Corona-maatregelen, kunnen bij dit concert 30 bezoekers worden toegelaten. Aanmelding voor het bijwonen van dit concert dient u per mail te doen via dok-concerten@famsolleveld.nl, waarbij geldt dat de eerste 30 verzoeken worden gehonoreerd. Per aanmelding kunt u maximaal 2 personen uit 1 huishouden aanmelden. Wordt uw verzoek gehonoreerd, dan ontvangt u een bevestigingsmail. Toegangsprijs is € 10,00 (contant gepast betalen), te voldoen bij de ingang van de kerk. Pinbetaling is ook mogelijk en heeft de voorkeur.
Voor diegenen die het orgelconcert niet live kunnen bijwonen zal op 16 mei vanaf 15.30 uur het concert te zien en te beluisteren zijn via de link, die u kunt vinden op de website.
Omdat aan de organisatie van de DOKconcerten kosten verbonden zijn, vragen wij de luisteraars van de stream om een vrijwillige bijdrage (met als richtprijs € 7,50) te doneren op NL30 INGB 0009 4453 40 t.n.v. Stichting Kerk en Cultuur "Oude Kerk" Soest (ANBI status). Op deze manier blijft het mogelijk om mooie, kwalitatief goede concerten te blijven organiseren. Onze hartelijke dank alvast.

*) de op 16 mei a.s. geldende corona-maatregelen zijn bepalend voor het wel of niet live doorgaan van het concert.
Meer informatie over dit concert en de aanmelding kunt u terugvinden op www.kerkencultuursoest.nl


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
RETO
Gemeente Soest