Optreden Hawijch en Sander Sittig door Concertpodium Soest

12-10-2021

Op zondag 31 oktober is het tweede concert in een serie van zeven concerten bij het Concertpodium Soest. Dan treden Hawijch Elders en Sander Sittig op.

 

Hawijch Elders (1998) is een jonge opkomende violiste. Onlangs is ze geselecteerd als een van de laureaten van Dutch Classical Talent in seizoen 2021-2022. Zij soleerde in vioolconcerten bij onder andere het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hawijch heeft vele prijzen ontvangen tijdens nationale en internationale vioolconcoursen. Ze treedt veelvuldig op in recitals met pianist Sander Sittig. Zijn poëtische en persoonlijke pianospel maakt hem tot een van de meest gevraagde Nederlandse pianisten. Hij wordt veelvuldig geprezen om de introducties die hij bij zijn concerten geeft, en die hij vaak met visuele middelen ondersteunt.

Op het programma staan werken van Ysaÿe, Brahms en Schubert. Voorzitter Anton Belt: “Het is geweldig dat we na toppers als Fuse alweer zulke grote namen  op het podium mogen verwelkomen”. “Met de nieuwe coronamaatregelen, kunnen we sinds twee bijna twee jaar weer de volledige zaalcapaciteit gebruiken. Daar zijn wij, maar is ons publiek zeker, erg blij mee. Het vorige concert was al snel uitverkocht omdat er maar tweehonderd mensen in de zaal mochten.”

Op zondag 31 oktober om 15:00 is dit tweede concert van de serie van zeven zondagmiddagconcerten van het Concertpodium Soest. Violiste Hawijch Elders en pianist Sander Sittig spelen dit concert met medewerking van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds (NMF). Het concert is in de Beatrixzaal in het Hiltonhotel aan de Van Weerden Poelmanweg 4-6 in Soestduinen. Kaartjes zijn te koop via www.concertpodiumsoest.nl.

(foto: Kaupo Kikkas)


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
Gemeente Soest
RETO