Alexander Reeuwijk over Iran bij Boekhandel van de Ven.

Alexander Reeuwijk over Iran bij Boekhandel van de Ven.

Iran, het land van dichters, ayatollahs, sjahs en de mooiste islamitische architectuur ter wereld, is voor velen een mysterie. Toch is het één van de belangrijkste landen in het hart van het Midden-Oosten, prominent op de oude handelsroutes en heeft het een eeuwenoude bewogen geschiedenis. In het afgelopen decennium reisde schrijver Alexander Reeuwijk meerdere malen van Istanbul naar Teheran en verder naar onder andere Isfahan, Shiraz, Persepolis en Yazd. Hij maakte er vrienden, sprak er met mullahs en probeerde het land te doorgronden en de bevolking te begrijpen. In het najaar van 2015 verscheen Achter de luier het land. Met dit boek tilt Reeuwijk de sluier op, en toont de lezers Iran, in al zijn facetten.

Op donderdag 19 oktober komt Alexander Reeuwijk bij Boekhandel van de Ven op Soest-Zuid om over zijn reizen te vertellen.
Na afloop van de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en na te praten.
Reserveren kan in de boekhandel, telefonisch (035-6012419) of per mail (info.vandeven@libris.nl)
Toegang, €10,-, aanvang 20.00 uur.

Alexander Reeuwijk werd op 30 maart 1975 geboren in Haarlem. Als kind zat hij op de Koorschool, en zong negen jaar in het kathedrale koor Sint Bavo, in de kathedrale basiliek Sint Bavo aan de Haarlemse Leidsevaart. In deze periode is de diepgewortelde liefde voor klassieke muziek ontstaan.
Na de middelbare school en de studie fysiotherapie werkte hij op de afdeling revalidatiegeneeskunde in het VUmc, in Amsterdam.
In 2004 begon hij met schrijven en publiceren van reisverhalen en artikelen over historische reis-teksten. Dit bleek niet te combineren met zijn werk in het ziekenhuis, en in 2008 besloot hij zich volledig te richten op het reizen en schrijven. Je kunt zijn verhalen lezen in magazines als AZIË-magazine en EastDownUnder, en de dagbladen van Wegener media en Het Parool.
In 2008 schreef hij ook zijn eerste boek: Van Atlas tot Routeplanner, dat werd uitgegeven door Nieuw Amsterdam Uitgevers, in opdracht van Teylers Museum en waarover hij werd geïnterviewd in De Wereld Draait Door.
In 2010 verscheen Darwin, Wallace en de anderen; evolutie volgens Redmond O’Hanlon (2011). Negen maanden werkte hij dagelijks met de Britse reisschrijver Redmond O’Hanlon en tal van andere biologen en schrijvers om de geschiedenis van de evolutietheorie te ontrafelen en te begrijpen.
Voor zijn volgende boek reisde Alexander, gefascineerd door de Britse verzamelaar en avonturier Alfred Russel Wallace, drie maanden door Indonesië om het begrip biogeografie te doorgronden. Het resulteerde in het boek Reizen tussen de lijnen; dwars door Indonesië met Alfred Russel Wallace (2013). Dit boek staat op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs 2014, voor het beste natuurboek van het jaar.
Samen met Emile Brugman en Marc Argeloo schreef hij In het spoor van de grote ontdekkers; O’Hanlons helden (2014), een boek met twaalf portretten van historische ontdekkingsreizigers zoals Charles Darwin, Alfred Russel Wallace, Richard Burton en Paul du Chaillu.
In de zomer 2016 stapte Alexander over naar Uitgeverij Athenaeum en werkt hij  aan een boek over India, het hindoeïsme en de Indiërs.

Terug naar overzicht

Onze partners