Pianorecital door prijswinnend toptalent Mengjie Han

Pianorecital door prijswinnend toptalent Mengjie Han

Zondagmiddag 7 februari in Hilton Royal Parc Soestduinen.

Tradities moet je in ere houden. Dat geldt ook voor de vaste pianorecital in het seizoensprogramma van Muziekkring Eemland. Deze recitals mogen steevast op een groot bezoekersaantal rekenen. En dat zal dit jaar niet anders zijn, want niemand minder dan Mengjie Han neemt plaats achter de eigen concertvleugel van de Muziekkring.

Mengjie Han (1989) geldt algemeen als een aanstormend talent dat al heel veel van zich heeft doen horen. De Nederlandse pers gebruikte lovende termen naar aanleiding van zijn optrden in de finale van de Franz Liszt competitie en noemde zijn spel “indrukwekkend, visionair en onnavolgbaar”. Mengjie Han studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn en beklom daarna in razendsnel tempo de internationale podia. De afgelopen jaren won Mengjie Han diverse prijzen, waaronder de Eerste Prijs bij de Steinway Piano Competition en in 2014 de Publieksprijs én de Derde Prijs bij de eerdergenoemde International Franz Liszt Piano Competition. En in 2015 was het opnieuw raak, toen hij met zijn eigen Amatis Trio de Eerste Prijs won bij de International Parkhouse Award Chamber Music Competition in Londen. Twee eerder had dit trio ook al het Grachtenfestival Amsterdam gewonnen.

Kortom, Mengjie Han is zonder twijfel een groot talent dat niet onopgemerkt blijft! Op 7 februari speelt hij composities van Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin, Maurice Ravel en Johann Strauss. Voor een uitgebreide programmatoelichting kijkt u op www.muziekkringeemland.nl

Mengjie Han, pianorecital: zondag 7 februari 2016, Hilton Royal Parc Soestduinen.

Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur.                                                                                    
Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € 22,-; jongeren tot 18 jaar: € 5,-
“Vrienden van Muziekkring Eemland”: € 18,-

 

Reserveren:

 www.muziekkringeemland.nl of bellen naar (035) 523 12 10 (Gerrit Jan de Vos, penningmeester)

Terug naar overzicht

Onze partners