Jeanine Franyutti Barcelo-Koenen bij Museum Soest

Jeanine Franyutti Barcelo-Koenen bij Museum Soest

Als expressief meisje danste en sprong Jeanine Franyutti Barcelo-Koenen door het pand van Museum Soest tijdens balletles. Inmiddels, jaren later, is ze terug. Dit keer als kunstenares met een prikkelende expositie.“What you see is what you get.”

Gedreven door haar drang voor avontuur verruilde Franyutti Soest op haar zeventiende voor Amsterdam. Ze ging vaak op reis en liet zich inspireren door een diepe fascinatie voor mensen uit verschillende landen en culturen. “Er zit een enorme schoonheid in de verscheidenheid van mensen, gezichten en lichaamsvormen.

Franyutti neemt alles in zich op: geur, kleur, lichaamstaal, expressie. “Eigenlijk alles wat een mens tot mens maakt. In mijn werk zoek ik naar een balans tussen perfectie en imperfectie.”

Op haar grote doeken vertaalt ze deze zoektocht in een zintuigelijke ervaring. Ze werkt met gemengde technieken vanwege de vele mogelijkheden die dat biedt. Zo combineert ze verschillende lagen verf en materiaal om transparantie, kleurdiepte en reliëf te creëren. De grote afmetingen, het monochrome kleurgebruik en het grove reliëf dragen bij aan de diepte van elk afzonderlijk werk.

Verwacht kettingen, glitters en het menselijk lichaam in haar puurste vorm.
Volg Jeanine op Instagram voor een voorproefje van haar werk: @Sjaanart

Deze expositie is in museum Soest te zien van 11 mei tot en met 12 augustus.
zie ook Exposities Museum Soest

Terug naar overzicht

Onze partners