Grote Meccano Expositie in Museum Soest.

Grote Meccano Expositie in Museum Soest.

In samenwerking met Meccano Gilde Club Nederland organiseert Museum Soest een expositie voor jong en oud.

Meccano, speelgoed herinneringen uit de jeugdjaren van de ouderen onder ons of is het nog steeds technisch speelgoed voor jong en oud ????

Museum Soest  organiseert in samenwerking met Meccano Gilde Club Nederland van 11 mei t/m 12 augustus een meccano expositie.  Hier worden allerlei meccano - constructies tentoongesteld, zoals werkende hijskranen, stoommachines en auto´s ed. Een weekend meccano in 2017 in museum Soest vroeg om meer. Dus nu een langdurige expositie over meccano die ook nog eens voor een groot gedeelte in de vakantietijd valt.

Meccano staat onder veel mensen , met name jongens, bekend als speelgoed waarmee zij in hun jeugd gespeeld hebben.  Welke jongen heeft in zijn leven, al of niet met hulp van vader, gespeeld met meccano.  Boutjes en moertjes moesten aaneen worden geschroefd om te komen tot een kraan, auto etc. De mogelijkheden om te bouwen zijn oneindig.

Het aloude constructie speelgoed is nog steeds een levendige hobby, al zijn er natuurlijk aanpassingen gemaakt aan de wensen van de huidige tijd. Modellen die werkten op opwindmotortjes zijn vervangen door elektromotoren of  radio bestuurbare modellen. Ook robots die werken op de app van de telefoon behoren nu tot de mogelijkheden. Deze techniek zal zeker de huidige jeugd aanspreken.

Voor de leden van de Meccano Gilde Nederland is meccano nog steeds een uitdaging en ze laten u graag zien wat de mogelijkheden er in het verleden  waren en nu zijn.  Graag nodigen zij, samen met Museum “Oud Soest “,  u uit om te komen kijken naar de bijna oneindige mogelijkheden van meccano.

De slogan van het meccano gilde luidt nog steeds ‘Meccano………….een hobby voor alle leeftijden’

Terug naar overzicht

Onze partners