Nieuwe exposities bij Museum Soest

Nieuwe exposities bij Museum Soest

De exposities lopen van 26 juli 2019 tot en met 27 oktober 2019.

Antoinette Elsinga.

Antoinette is geboren in 1972 en vanaf haar vroege jeugd creatief bezig. Na haar middelbare school naar de MTS mode en kleding gegaan waar ze veel inzicht in ruimte en vorm heeft ontwikkeld.
Na vele omzwervingen in het bedrijfsleven heeft ze in 2012 de stap naar haar eigen Atelier gezet waar ze haar eigen werk maakt. Zij werkt in opdracht maar brengt ook graag haar passie over aan mensen die van haar willen leren te werken met Seleniet.
Door haar fascinatie voor mensen ziet zij in een ruwe staaf seleniet vaak mensen. Niet één staaf seleniet is hetzelfde,  net als ieder mens. Het vormen van een beeld is een ontwikkeling net als het opgroeien van een mens. Seleniet in de ruwe vorm is heel puur. Zij gaat dit met een vijl vormen. Door deze bewerking krijgt de steen een dof uiterlijk maar krijg je de vorm wel heel goed zichtbaar. Als de vorm klopt kun je gaan polijsten. Dit zorgt ervoor dat je de natuurlijke glans weer op het beeld krijgt.
Seleniet is haar passie. Het materiaal kent ze inmiddels door en door. Ze weet de mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden waardoor ze de rand van het haalbare probleemloos weet op te zoeken. Het materiaal geeft dan een transparantie die het werk versterkt. Met daarbovenop de glans is het compleet. Juist het materiaal zorgt ervoor dat door lichtinval het werk ieder moment van de dag anders is en zelfs iedere dag anders is.
Vormend  werken is voor haar een eerste levensbehoefte. Ze heeft verschillende werkstijlen, intuïtief maar ook vanaf een ontwerp dat ze doorontwikkelt en daarbij een steen zoekt die de vorm mogelijk maakt. Als Seleniet niet bij de vorm en de uitstraling past werkt ze met serpentijn.
Ze heeft verschillende lijnen ontwikkeld waar duidelijk haar handtekening zichtbaar is. Dit zijn de karakters (mensen), engelen, harten, boeddha’s en vrije vormen. De diversiteit aan vormen breidt zich nog steeds uit door de behoefte om zichzelf verder te ontwikkelen

Ria Huurdeman Beijer

In 1997 wilde Ria haar hobby schilderen graag verder gaan ontwikkelen en schreef ze in op de Volksuniversiteit voor aquarel schilderen. Ze heeft daar drie jaar lang van genoten en ook heel veel geleerd. Later ontdekte ze de acrylverf en besloot daarop over te gaan. Dat gaf meer mogelijkheden tot onderwerpen zoals bloemen, dieren, stadsgezichten en figuratief.
Ook het gebruik van diverse materialen zoals het paletmes geeft haar steeds weer nieuwe inspiratie.
Op de workshop bij kunstenaar Marjon Nap heeft ze ook weer veel geleerd over de techniek van het opbouwen in kleur met name van gezichten. Dat ze nu haar werk kan exposeren in museum Soest vindt ze heel leuk en ze hoopt dat de bezoekers aan het museum  dat ook vinden.

Jan van der Geest

Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest) herrinnert  hij zich.  Onder begeleiding van zijn oudere broer heeft hij geleerd van hoe te fotograferen.  Later heeft zijn zwager hem met " opbouwende "  kritiek  verder geholpen. Zijn interesse ligt nogal bij gewone dingen die toch niet zo alledaags zijn. Hij  hoopt dat de bezoekers zich terug kunnen vinden in de ten toongestelde foto's. Jan noemt zichzelf alleen maar een hobbyist. Aan de kwaliteit van de foto’s is dat beslist niet te zien. 

Suze van der Spoel - Simon

Suze is jaren geleden met een groepje dames uit Maartensdijk in Hoogland begonnen met schilderen bij een docente. Ze heeft het meest geaquarelleerd. Heel fijn om te doen liet ze ons weten.  Eén van haar schilderijen is in pastel krijt (Paradijs vogel uit Nieuw Guinea waar haar man vandaan kwam). Pastelkrijt is ook geweldig om mee te werken aldus Suze. De laatste 5 jaar heeft ze vanwege haar fysieke gesteldheid  geen penseel meer in handen gehad. Op dit moment heeft ze weer meer energie en wil het schilderen weer oppakken. Te beginnen met haar in het verleden gemaakte werk ten toon te stellen in museum in Soest. Voor haar weer een goede start. 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Onze partners