Streamingfaciliteiten beschikbaar voor cultureel Soest(erberg)

Streamingfaciliteiten beschikbaar voor cultureel Soest(erberg)

Je wilt via streaming in verbinding blijven met je publiek, achterban of leerlingen.
Maar professionele apparatuur is te duur. Hier je oplossing.

We hebben allemaal gemerkt dat in tijden van COVID het contact behouden met je publiek of je achterban erg lastig was en is.

Theaters hebben lang geen voorstellingen aan kunnen bieden en opleidingsinstellingen hebben niet altijd groepsgewijs kunnen werken met hun leerlingen. Zelfstandigen of amateurverenigingen op het gebied van bijvoorbeeld podiumkunsten hebben dezelfde soort belemmeringen ondervonden.

Het niet kunnen presenteren van datgene waar je lang aan gewerkt hebt aan het algemene publiek, maar ook aan ouders, broers, zussen, grootouders en vrienden, is een groot gemis geweest.   

Weliswaar zijn de mogelijkheden op dit moment wat ruimer binnen de COVID regels maar met name voor de kleinere instellingen en zelfstandigen is het nog steeds niet weggelegd om zich weer vol te presenteren. Testen voor toegang, QR code checks etc. zijn vaak te hoge drempels om mee aan de slag te gaan.

Met de werkgroep ‘Digitalisering’ van de gemeente Soest en de samenwerkende culturele instellingen in Soest hebben we nagedacht over hoe we ondersteuning kunnen bieden bij het vergroten van het contact met publiek en achterban, voor nu maar ook in de toekomst.

Het streamen van activiteiten is daarbij één van de oplossingen. Om de kennis over het streamen te vergroten hebben we u eerder al de workshop ‘cultuur online’ aangeboden. Naast deze workshop (11 of 15 september) willen we u nu aanbieden om gebruik te gaan maken van de faciliteiten van Idea en het Herman van Veen Arts Center op dit gebied.

Het gaat hierbij om gebruik van zowel de locaties als de technische middelen zoals licht, geluid en camera’s zodat u uw eigen werk kunt streamen. Idea en het Arts Center willen iedereen hierin tegemoet komen maar de basiskosten zullen gedekt moeten worden.

Om deze kosten voor u als geïnteresseerde te dekken zal er subsidie aangevraagd kunnen worden bij de gemeente Soest.

Kosten voor streamen kunnen worden meegenomen bij een evt. subsidieaanvraag voor uw project. Voor de mogelijkheden kunt u contact opnemen met de beleidsadviseur cultuur bij de gemeente Soest.

Vanaf september kunt u bij RegioCultuurCentrum Idea en het Herman van Veen Arts Center navraag doen over het hoe en wat waaronder de beschikbaarheid van locatie en techniek.

Idea: Bas Ovink, Theatertechnicus Idea, bovink@ideacultuur.nl, 035 609 5834  

Arts Center: Valentijn van Veen, Info@hermanvanveenartscenter.com, 0346 33 0003

Gemeente Soest: Gwen Visser, beleidsadviseur Cultuur, g.visser@soest.nl, 06 34 20 71 08

Terug naar overzicht

Onze partners