Cultuurplatform organiseert 3 maart verkiezingsdebat ‘Cultuur Kiest’ in Idea

Cultuurplatform organiseert 3 maart verkiezingsdebat ‘Cultuur Kiest’ in Idea

Op 16 maart a.s. zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wat betekenen de programma’s van de diverse partijen voor de kunst en cultuur in Soest en Soesterberg? Om dat duidelijk te krijgen organiseert het Cultuurplatform Soest op donderdag 3 maart a.s. weer het verkiezingsdebat ‘Cultuur Kiest’. Alle partijen die aan de verkiezingen deelnemen, hebben hun medewerking toegezegd.
Gezien de nieuwe versoepelingen mag er weer volop publiek aanwezig zijn, dus iedereen die Kunst en Cultuur in onze gemeente een warm hart toedraagt is welkom bij dit debat. Ook wordt er een livestream van het debat verzorgd zodat iedereen het kan volgen of op een later tijdstip terugkijken.

NB: de link voor de livestream wordt 1,5 uur van tevoren vermeld op

de site van het Cultuurplatform: www.cultuurplatformsoest.nl/home

Kunst en cultuur hebben artistieke, maatschappelijke en economische waarde en dragen in belangrijke mate bij aan de aantrekkelijkheid van onze gemeente. Kunst en Cultuur zijn noodzakelijk voor de ontspanning en ontplooiing van mensen en voor de ontwikkeling van hun creativiteit en hun welbevinden. Dat is de afgelopen coronaperiode wel duidelijk geworden.

Hoe kijken de verschillende partijen in onze gemeente daar tegenaan? Wat betekenen hun programma’s voor de kunst en cultuur in Soest en Soesterberg? Niet alleen als cultureel, maar ook als sociaal maatschappelijk bindmiddel? En wat betekent dat voor de vele kunstenaars in Soest, voor de culturele organisaties en voor het kunstonderwijs?

Verkiezingsdebat over Kunst en Cultuur
Om dat duidelijk te krijgen organiseert het Cultuurplatform Soest op 3 maart in Idea een verkiezingsdebat over kunst en cultuur onder de naam ‘Cultuur Kiest’. Het debat vindt plaats op donderdag 3 maart a.s. in de theaterzaal van Idea en de gespreksleiding is in handen van de Harm Jan Luth, voorzitter van Artishock. Alle politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen hebben hun medewerking toegezegd.
Van het debat wordt ook een livestream verzorgd zodat iedereen het kan volgen of op een later tijdstip terugkijken. Informatie over de link naar de livestream wordt kort van tevoren bekendgemaakt.

Iedereen is welkom
Iedereen is van harte welkom en kan – zo men wil – actief aan het debat deelnemen. Willen bezoekers er zeker van zijn dat hun punt onder de aandacht komt, dan kunnen zij dat van tevoren mailen aan info@cultuurplatformsoest.nl zodat de gespreksleider er rekening mee kan houden.

De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig, maar houdt er rekening mee: Idea heeft 126 zitplaatsen en vol is vol. Het debat begint exact om 19.45 uur en eindigt ca. 21.45 uur, waarna er gelegenheid is nog even informeel na te praten. De zaal is open vanaf 19.15 uur en het Cultuurplatform Soest biedt de bezoekers vooraf een kop koffie of thee aan en na het debat een drankje.

Terug naar overzicht

Onze partners