Schildercursussen bij Mitzy Renooy

Schildercursussen bij Mitzy Renooy

Na een lange stilte heb ik een aantal nieuw cursussen gepland in juni/juli en een extra semester van 6 wekelijkse lessen in april/mei.

MEERDAAGSE CURSUSSEN

Impressionistisch portret (3 dagen)
Een goed impressionistisch portret schilderen gaat niet alleen met behulp van  een impressie of een emotie, maar vergt zeker ook een 'technische' analyse. Je moet de verhoudingen en vormen kunnen inschatten, een compositie kunnen maken, zien hoe het licht valt, de kleuren in harmonie kunnen brengen. En naast al deze aspecten moet je het geheel ook nog met een soort flair op het doek zien te krijgen. Je kan je voorstellen dat dit alles minder makkelijk is dan het lijkt. Tijdens deze drie dagen komen alle bovengenoemde aspecten aan bod.
Meer info over kosten, tijden en materiaal kan je  hier vinden.

2/3/4 juni (do-vr-za)
30 juni/1 en 2 juli (do-vr-za)

Kleur en Lichtval (2 dagen)
Waarom knalt de ene voorstelling van het doek af en het andere niet? Dit heeft vaak alles te maken met het licht. Door het schilderen van goede lichtval ontstaat de illusie van ruimtelijkheid in je schilderij. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat het licht in je schilderij echt gaat schijnen? Dit heeft weer alles te maken met de juiste kleurkeuze!  We beginnen met technische oefeningen en eindigen met een mooi schilderijtje waar je alle elementen van licht leert toepassen.  Opgeven kan via deze mail.
Meer info over kosten, tijden en materiaal kan je  hier vinden.

17/18 juni (vr-za)

Extra Semester van 6 lessen in april/mei
Verder heb ik heb een Extra Semester van 6 wekelijkse lessen ingepland (3 lessen voor de meivakantie en 3 lessen na de meivakantie).
Opgeven kan via deze mail (omdat huidige cursisten voorrang krijgen bij het opgeven weet ik nog niet goed hoeveel plek er zal zijn)Meer info over data, lestijden en kosten kan je  hier vinden.

Terug naar overzicht

Onze partners