Uitnodiging aan beeldend kunstenaars in Soest en Soesterberg

Uitnodiging aan beeldend kunstenaars in Soest en Soesterberg

Beeldend kunstenaars uit onze gemeente worden, mede namens de gemeente Soest – Duitsland (onze partnerstad), door Kunstverein Kreis Soest van harte uitgenodigd deel te nemen aan de 7e jurytentoonstelling
"De erfgenamen van Wilhelm Morgner - Hommage aan een Westfaler"
Een tentoonstelling ter gelegenheid van de uitreiking van de Simplicissimusprijs 2023 in het Wilhelm Morgner Museum, die gehouden wordt van 19 maart t/m 28 mei 2023. Het betreft de disciplines schilderen, beeldhouwen, object, installatie, collage, tekenen en fotografie.

Gejureerde tentoonstelling en Simplizissimus-prijs
De gezamenlijke tentoonstelling van de gejureerde werken begint op zondag 19 maart om 11.00 uur en eindigt op zondag 28 mei 2023 om 17.00 uur. De tentoonstelling wordt gehouden in het Museum Wilhelm Morgner in Soest – Duitsland .
Een jury bestaande uit erkende experts beoordeelt de inzendingen en bepaalt welke beeldend kunstenaars deel mogen nemen aan de tentoonstelling. Ook bepaalt de jury de winnaar van de Simplizissimusprijs 2023 van € 1.000,- die op zaterdag 27 mei 2023 om 17.00 uur wordt uitgereikt. Tegelijkertijd wordt ook de Publieksprijs 2023 van € 500,- uitgereikt. Bij de tentoonstelling verschijnt de speciale publicatie “Der Morgner”.

Geschiktheidscriteria
Elke kunstenaar die in Westfalen woont of connecties heeft met Westfalen kan aan de tentoonstelling deelnemen. Aangezien Soest-D onze partnerstad is, kunnen beeldend kunstenaars uit Soest / Soesterberg deelnemen.
De deelnemers moeten een artistieke opleiding hebben óf minstens drie jaar tentoonstellingservaring. Naast deze eisen is het criterium voor deelname aan de tentoonstelling de kwaliteit van het artistieke werk. De gebruikte techniek, de samenstelling en de zelfstandigheid van de functie worden beoordeeld (zie de inleidende tekst over Wilhelm Morgner in de beschikbare informatie).

Meer informatie
De complete informatie hierover kun je hier downloaden.
Of bekijken op de homepage van de website van Kunstverein Kreis Soest onder het kopje Einladung zur Teilnahme / Ausschreibung:
http://www.kunstverein-kreis-soest.de/

Voor verdere vragen kun je je richten tot
Kunstverein Kreis Soest
telefoon +49 02921 666346
email: info@kunstverein-kreis-soest.de

 

 

Terug naar overzicht

Onze partners